Akbelen direnişçilerine jandarma baskısı

Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin yeni kömür sahası açmak için kesmek istediği Muğla Akbelen ormanlarını aylardır koruyan direnişçiler valilik talimatı ile bölgeden uzaklaştırılmak isteniyor.

Akbelen direnişçilerine jandarma baskısı

Yaklaşık iki senedir Limak Holding ve IC Holding'in sahibi olduğu Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri için yeni kömür sahaları açılmak istenmesi bölge halkının tepkisine neden oluyor. Son olarak 740 dönümlük Akbelen ormanlarının Muğla Orman İşletmesine bağlı ekiplerce kesilmek istenmesi üzerine köylüler ve yaşam savunucuları bölgede nöbet tutmaya başlamıştı.

Daha önceleri gençleştirme bahanesi ve pandemi yasaklarını fırsat bilen ekiplerin ağaç katliamı bölge köylülerinin yoğun protestolarıyla engellenmişti.

Bu sabah bölgeye gelen jandarma ekipleri Ege ve Akdeniz bölgelerinde çıkan orman yangınları sonrası alınan tedbirleri bahane ederek nöbet alanının boşaltılması gerektiğini söylediler.

Muğla Valiliği'nin ormanlara giriş yasağına dair kararı gerekçe gösteren jandarmanın bu isteğine nöbet tutan ekip itiraz ederek alanı boşaltmayacaklarını söyledi.

Yaşam savunucuları nöbet alanının özel mülk olduğunu ve burada konaklama izinleri olduğunu söyleyerek Akbelen ormanlarının termik santralin kömür sahası yapılmak için yok edilmesine izin vermeyeceklerini ifade ettiler.