AŞAĞI BAKMAYACAĞIZ !

Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesine rektör atanmasına tepki büyüyor. Öğrenciler, aileler ve akademisyenlerin tepkisini toplayan bu atamaya karşı dün de başlıca Kadıköy olmak üzere İstanbul'un birçok yerinde ve diğer büyük illerde protestolar yapıldı ve yüze yakın öğrenci göz altına alındı.

AŞAĞI BAKMAYACAĞIZ !

Kadıköy'de Boğaziçi öğrencilerinin eylemine destek olmak amacıyla öğrenciler engellemelere rağmen Rıhtım'da toplanmaya başladı. Ancak polis toplanan gruba biber gazı sıkarak müdahale etti. CHP’li İlhan Cihaner, Ali Şeker, Türkiye İşçi Partisi milletvekili Barış Atay ve Ahmet Şık müdahaleye tepki gösterdi. Öğrenciler sosyal medyada  "Aşağı Bakmayacağız" tagı kullanarak örgütlendiler.

Öğrencilere, aileleri ve çevredeki yurttaşlar destekde bulunup polise tepki gösterdiler. Grup Kadıköy'ün çeşitli yerlerinde zaman zaman toplanarak eylemlerine devam etti Olaylar yaklaşık 2 saate yakın sürdü. Yaklaşık 100 e yakın öğrenci göz altına alındı. Bir kısmı sabah saatlerinde bırakıldı. 

Öğrencilerin sosyal medyadan saat 21:00'de duyarlı vatandaşları kapı ve pencerelerden destek vermesi çağrısı karşılık buldu ve İstanbul'ın bir çok semtinde saat 21:00'de tencere tava sesleri yankılandı.