Batısında yangın güneyinde kasırga: Sally Kasırgası ABD'yi vurdu

Sally Kasırgası Alabama ve Florida eyaletlerinde büyük bir yıkıma sebep oldu. Yüzlerce kişi mahsur kaldı, yarım milyon kişinin elektriği kesildi, bir kişi öldü ve bir kişi ise kayıp olarak bildirildi.

Batısında yangın güneyinde kasırga: Sally Kasırgası ABD'yi vurdu

Amerika Birleşik Devletleri‘nin (ABD) batısında yer alan eyaletler haftalardır devam eden orman yangınlarıyla mücadele ederken güney eyaletleri ise Sally Kasırgası ile mücadele ediyor.

Çarşamba sabahından bu yana etkili olan tropikal kasırga, beraberinde getirdiği şiddetli yağmur ve fırtına dalgalarıyla ABD Körfez kıyısında yer alan Florida ve Alabama eyaletlerindeki etkisini sürdürüyor.

Bir kişi hayatını kaybetti
Kasırga sebebiyle bir kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi mahsur kaldı. Geçtiği yerde sel ve şiddetli rüzgarlar sebebiyle birçok binanın hasar görmesine sebep olan kasırga yarım milyon insanı ise elektrik kesintisiyle karşı karşıya bıraktı.

Florida ve Alabama’da pek çok yer sel nedeniyle sular altında kaldı. Birçok nehir ise taşma noktasına yaklaştı. Kasırga öncesinde olağanüstü hal edilen eyaletlerde vatandaşların güvenliğini sağlamak için sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.