Çanakkale Yapıldak Köyü sahilinde şamandıralardan şikayet

Çanakkale’nin huzurlu ve sakin bölgelerinin başında yer alan Yapıldak Köyü’nde yaşayan site sakinleri, uzun süredir plajlarında bulunan şamandıralar ile günlerini geçirir oldular. 40 haneli bir sitenin plajında yer alan şamandıralar vatandaşları isyan ettirirken, bölgede midye çiftliği kurulacağı öğrenildi. Kamusal bir kumsalın, ticari bir faaliyet için kullanılacak olması yurttaşların yaşanan mağduriyeti hem Valiliğe hem de CİMER’e taşımalarına neden oldu.

Çanakkale Yapıldak Köyü sahilinde şamandıralardan şikayet

Yapıldak Köyü, Çanakkale’nin en huzurlu ve sakin bölgelerinin başında gelmeye devam ediyor. Bölgede bulunan 40 haneli Necmiye Şenol sitesi sakinleri ise bir süredir sahilde bulunan şamandıralar ile boğuşuyorlar. Site sakinlerinin ifadesine göre bölgede bir midye çiftliği için hazırlıklar yapılırken, konuyla ilgili duyulan endişe ve şikayetler ise CİMER’e ve Valilik’e iletildi.

Vatandaşlar, “Ciddi şekilde endişeliyiz” derlerken, aynı zamanda kamusal bir alanının kullanılamaz hale geldiğini belirttiler.

Site sakinleri tarafından, CİMER’e aynı zamanda da Çanakkale Valiliği’ne yazılan şikayet dilekçesinde, “Çanakkale İli, Merkez ilçe, Yapıldak Köyü, 187 ADA, 1 Parsel’de bulunan 40 haneli Necmiye Şenol Sitesi sakinleri adına yazmaktayım.

“Büyük şamandıra ile doldurulmuştur”

Sitemiz, çevresinde bulunan diğer konutlar da Yapıldak Köyü sakinleri tarafından kullanılan plaj ve çevresi, kim oldukları bilmediğimiz kişiler tarafından, ekli fotoğrafta da görülen çok sayıda büyük şamandıra ile doldurulmuştur. Yaptığımız görüşmelerde bu şamandılar ile midye çiftliği inşa edileceği bilgisi tarafımıza ile iletilmiştir.

“Ciddi endişeliyiz”

Bu durumun plaj kullanımını engelleyeceği, denizde ve çevrede kirlilik yaratacak olması nedeniyle ciddi endişeliyiz. Bu kişilerin aynı şekilde midye çiftliğini Çanakkale İli, Merkez İlçe, Yapıldak Köyü, Saltık Mahallesi’nde kurmayı denedikleri ancak CİMER ve ilgili kurumlara yapılan şikayetler nedeniyle buradan vazgeçilerek midye çiftliği inşaatının kumsalımıza taşıdıkları öğrenilmiştir.

Kamusal kullanım alanına müdahale niteliği taşıyan bu midye çiftlik inşaatının durdurulması için gereğini olurlarınıza arz ederim” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: https://canakkalegundem.net