Doğa tahribatı her yerde..

Sürekli kuraklıktan, hava kirliliğinden, ,iklim krizinden, tarımın çöküşünden ve doğal yaşamın insan eliyle bozulmasından şikayet ederken, ülkemizdeki doğa tahribatı her yerde davam ediyor, gelecek kuşaklara ihanet ediyoruz.

Doğa tahribatı her yerde..

Ülkemizin ormanları, ovaları, tarım alanları, yaylaları, denizleri, dereleri, havası ve yaban hayatı tehdit altında ve bu alanlar maden, sahaları, HES'ler, kirli sanayi, çiftlik balıkçılığı, yol açımı ve sondajlarla tahrip ediliyor.  Her yerde beton ve kirlilik sınır tanımıyor. Bugün elde edilecek rant için, o ranttan çok daha değerli doğal yaşam feda ediliyor.  Devir aldığımız doğal ortamı gene gelecek nesillere bozulmamış şekilde devir etmemiz artık olanaksız hale geldi ve gelecek nesile maalesef ihanet edildi. Yukarıdaki fotoğrafdaki örnekler  ülkede dağaya karşı yapılan tahribatın küçük bir kesiti. Ülkenin her yerinde bu tahribatlar devam ediyor.

Buna dur demek hepimizin görevi ve sözlerimizle,. bir araya gelip gücümüzü göstererek  bunu başarabilir ve zararın en aza inmesini sağlayabiliriz.