Elektrik zammına karşı ışıkları kapatma eylemi başlıyor

İstanbul’da siyasi partilerden demokratik kitle örgütlerine, kadın örgütlerinden ekoloji örgütlerine, dayanışma meclislerinden derneklere geniş bir bileşenlerin oluşturduğu Zamlara Karşı İnisiyatif, yapılan zamları protesto etmek için 13 Şubat Pazar akşamından başlamak üzere tüm tüketicileri saat 21:00 - 21:15 arası ışıklarını lapatmaya davet etti. İnisiyatifden yapılan çağrı aşağıdadır.

Elektrik zammına karşı ışıkları kapatma eylemi başlıyor

Elektrik faturalarındaki soyguna dur demek için 13 Şubat da başlayarak bir hafta boyunca her akşam  21.00'da ışıkları kapatıyoruz.

İstanbul’da siyasi partilerden demokratik kitle örgütlerine, kadın örgütlerinden ekoloji örgütlerine, dayanışma meclislerinden derneklere geniş bir bileşenle başta enerji olmak üzere halkın hayatını giderek zorlaştıran zamlara karşı bir araya geldik.

Biz bu zamları geri aldıracağız.

Ekonomik krizin, enerji hakkımızın bir avuç şirketin karı için piyasalaştırılmasının, elektriğin toptan satış bedelinin üzerine eklenen şirket bedellerinin, kara kışta yaşanan elektrik kesintilerinin faturasını ne bir ayda eriyen ücretlerimizle ne de hayatlarımızla ödemek istemiyoruz.

Ülkenin dört bir yanında zamların geri alınması için eylemdeyiz. Şimdi de herkesi 13 Şubat Pazar akşamı saat 21.00'da 15 dakika boyunca ışıkları kapatmaya çağırıyoruz.

Zamlar Geri Alınsın!