EMO 48. DÖNEM YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ

EMO 48. Olağan Genel Kurulu, 10 Nisan 2022 tarihinde yapılan seçimlerle tamamlandı. İki listenin yarıştığı seçimler sonucunda yeni EMO Yönetim Kurulu, Mavi Liste’den Mahir Ulutaş, Eylem Ölmezoğlu, Mehmet Orak, Mehmet Mazmanoğlu, Ogün Sıy, Tayfun İşbilen ve Mehmet Özdağ’dan oluştu.

EMO 48. DÖNEM YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 48. Olağan Genel Kurulu`nun ikinci günü 10 Nisan 2022 tarihinde yapılan seçimlerle EMO Yönetim Kurulu, Onur Kurulu ve Denetleme Kurulu asıl ve yedek üyeleri; EMO`yu TMMOB Genel Kurulu`nda temsil edecek asıl ve yedek delegeler ile TMMOB Yönetim Kurulu, TMMOB Yüksek Onur Kurulu ile TMMOB Denetleme Kurulu adayları seçildi. 

EMO‘nun 1432 delegesinden 1058‘nin katılarak oy kullandığı seçimlere demokrat mühendislerin oluşturduğu Mavi ve iktidar yanlısı mühendislerin oluşturduğu Beyaz olmak üzere iki liste girdi. 31 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Mavi Liste 751, Beyaz Liste ise 278 oy aldı. 

EMO 48. Olağan Genel Kurulu’nda Hasan Balıkçı Onur Ödülü töreni de gerçekleştirildi. Kaçak elektrik kullanımına karşı mücadele ederken hain bir saldırı sonucu yaşamını yitiren EMO Üyesi Hasan Balıkçı anısına verilen ödül, Prof. Dr. Kayıhan Pala`ya sunuldu.

Cumartesi günü yapılan genel kurulda acı bir olay yaşandı. Ankara'da genel Kurul için bulunan ve Yönetim Kurulu Yedek adayı olan Diyarbakır delegesi Menderes Ayhan, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.