EMO'nun düzenlediği Elektromanyetik alanlarının etkileri sempozyumu

EElektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şubesi, İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Barosu tarafından 12-13 Kasım 2021 tarihlerinde çevrimiçi “Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Günleri 2021 (EMANET 2021)” etkinliği başlıyor.

EMO'nun düzenlediği Elektromanyetik alanlarının etkileri sempozyumu

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şubesi, İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Barosu tarafından 2011 yılından bu yana her 2 yılda bir düzenlenen "Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Günleri  (EMANET)" etkinliğinin bu yılki teması "Çevre ve Halk Sağlığı İçin" olarak belirlendi. Koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi gerçekleştirilecek etkinlik, 12 Kasım 2021 Cuma günü saat 11.00`de açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Açılışta davetli konuşmacı olarak Prof. Dr. Mithat İdemen, "Elektromanyetik Alan Kavramının Evreni Algılayışımız Üzerindeki Etkileri" konulu bir sunum yapacak.

Daha sonra 1. oturumda uluslararası davetli konuşmacı Dr. Alberto Modenese "Elektromanyetik Alanlara Maruz Kalan İşçilerin Sağlık Gözetimi" konulu sunumunu gerçekleştirecek.

Aynı gün 2. oturumda "Halk Sağlığı ve Çalışan Sağlığı Açısından Elektromanyetik Alanlar", 3. oturumda "Geçmişten Günümüze Elektromanyetik Alan Kaynakları ve Etkileri Kapsamında Gelişmeler", 4. oturumda "Elektromanyetik Alanların Çevresel Etkilerine Karşı Yapılan Etkinlikler ve Deneyimler" konuları değerlendirilecek. Etkinliğin ilk günü uluslararası davetli Theodara Scarato`nun "5G Teknolojisi Güvenli mi? Amerika`da Dava Süreçlerine Eleştirisel Yaklaşım" konulu konuşması ile sona erecek.

EMANET`2021 programı 13 Kasım Cumartesi günü "Yaşamımızda Elektromanyetik Alan Düzeyleri ve Etkileri" konulu 6. oturum ile başlayacak. 7. oturumda " Elektromanyetik Alanlar ile İlgili Hukuksal Düzenlemeler ve Gelişmeler", 8. Oturumda "Yeni Teknolojiler ve 5G Sistemi", 9. oturumda da "Yeni Teknolojiler ve 5G Sisteminin Elektromanyetik Etkileri" konularında sunumlar yapılacak. Etkinlik uluslararası davetli konuşmacı Henry Lai`nin "Elektromanyetik Alanların Yaşama (flora ve faunaya) Etkileri" ile ilgili sunumunun ardından sona erecek.

Etkinlik programına ekteki dosyalardan ulaşabilirsiniz. Daha fazla bilgi ve kayıt için https://emoistanbul.org/emanet2021/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: www.emo.org.tr