Gazeteci Yazar Adnan Genç, yaşamını kaybetti

Yeşil Günebakan yazarlarından gazeteci yazar Adnan Genç, Covit tedavisi gördüğü hastahanede yaşamını kaybetti. Tüm basın camiasına ve dostlarına başsağlığı dileriz.

Gazeteci Yazar Adnan Genç, yaşamını kaybetti

İstanbul doğumlu gazeteci/yayıncı ve yazar Adnan Genç, 1976’dan bu yana gazetecilik yapıyordu. Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu Adnan Genç, "çekirdekten yetişme" tanımına denk düşen biçimiyle meslek yaşamına başlamış; mürettiplikten (dizgicilikten) yayın yönetmenliğine, serbest muhabirlikten gazete/dergi ve site kurmaya değin her görevi belirgin bir ‘hüner’ ile tamamladı.

Çalıştığı gazeteler: Milliyet, Günaydın, Akşam, Özgür Gündem, Evrensel, BirGün…

Tezgâha çıkan dergiler: İstanbul/Ankara/İzmir Kültür Sanat Haritası… Sektörel ve aboneli yayınlar; Düşün, (İTKİB) Hedef, Arasta, Madencilik Dünyası, Power, İnşaat Dünyası, İnşaat Makineleri Dünyası, BEST (Akıllı Bina Dergisi), Otomasyon, ZİP İstanbul, İstanbul Şehir Rehberi, Makine Dünyası, Görünüm (Tekstil Dünyası), Turizm Dünyası, ElectroHome, Naturalist, Beyoğlu Gazetesi, Beyoğlu Dergisi, Gaste, ODTÜ Baraka, Yeşil Öfke, Yeşil Direniş, Yeşil Sol Dergi, GOR (İki dilli Hemşin kültürü dergisi), Bir Umut… Zaman zaman kimi haberler, (talep ettikleri için) küçük notlar ve haber kutuları yaptığı Agos’u da gururla anmaktadır… Bu arada Moskova’da yayımlanan Hemshin dergisi de yazılarına yer veriyor…

Ve sosyal medya olarak; turnusol.biz, demokrathaber.com, medyagunlugu.com ve (kurucusu olduğu) ortakhaber.com, https://m.bianet.org/, YeşilGunebakan.net

Bu arada röportaj dalında bir "Yılın Gazetecisi" ödülü de var.

Adnan Genç, asıl olarak İstanbul (ve Beyoğlu) ile Karadeniz (ve Hemşin)  tutkunuydu. Aynı zamanda kent kültürüne ilişkin olarak zaman zaman rehberlik de yapan Adnan Genç, "Gezelim, görelim, kâm alalım" ilkesiyle, yaşadıklarını yazarak paylaştı.

Adnan Genç’in 2005 doğumlu, Zuğa Deniz isimli bir oğlu ve 3 de kitabı var.

Kitapları: Solcunun biri bir gün, Hemşin, Çalışan Kadınların Ülkesi Hemşin

Yazarımız Adnan Genç'in Yeşil Günebakan'da yayınlanan son yazısını tekrar yayınlayarak anıyoruz.

ADNAN GENÇ'İN SON YAZISI