HDP İzmir İl Binasına silahlı saldırı

HDP İzmir İl binasına sabah saatlerinde yapılan saldırıda bina ateşe verildi, binada görevli bulunan Deniz Poyraz adlı çalışan öldürüldü.

HDP İzmir İl Binasına silahlı saldırı

İzmir’in Konak ilçesinde Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın bulunduğu binaya giren silahlı saldırgan, binayı ateşe verdi, parti binasında çalışan Deniz Poyraz'ı öldürdü. Adının O.G. olduğu açıklanan saldırgan gözaltına alındı.

Olayın ardından HDP'liler parti binası çevresinde toplanarak saldırıya tepki gösterdi. 

İZMİR VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedildi. 

HDP: OLAYIN AZMETTİRİCİLERİ; PARTİMİZİ, İL ÖRGÜTLERİMİZİ HEDEF GÖSTEREN İKTİDARDIR

HDP, olayın ardından "Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Evrensel