HDP'li Patnos Belediyesi Kadın Dinlenme Merkezi açtı

HDP'li Patnos Belediyesi Kadın Dinlenme Merkezi açtı

Patnos Belediyesi Kadın Müdürlüğü tarafından köylerden kente gelen kadınların dinlenebilmesi için Kadın Dinlenme Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Patnos Belediyesi Kadın Müdürlüğü tarafından Ağrı-Van Caddesi üzerindeki Belediye İş Merkezi’nde Kadın Dinlenme Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Merkezin açılışına HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Patnos Belediye Eşbaşkanı Müşerref Geçer, HDP Ağrı il Eşbaşkanı Perihan Geltural, HDP PM üyesi Hatice Akdağ ve çok sayıda kadın katıldı. 

'Kadın dayanışmasının güçleneceği bir merkez'

Kurdele kesilerek yapılan açılışta konuşan HDP’li vekil Dirayet, merkezin Patnoslu kadınların talebi doğrultusunda açıldığını söyledi. Dirayet, merkezin kadınların ortaklaşabileceği, dinlenebileceği ve kadın dayanışmasının güçleneceği bir merkez olacağını söyledi. Kadın Dinlenme Merkezi’nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Haftası’na denk gelmesinin önemine değinen Dirayet,  “Patnos Belediyemiz, bu zor şartlarda, yönelimlerde ve tüm müdahalelere rağmen büyük bir hizmet ortaya koymuştur. Önümüzdeki dönemde belediyemiz kadınlara dönük daha güçlü çalışmalar ortaya koyacaktır. Yaşamın her alanında erkek egemen anlayışa karşı direnen kadınların ciddi sorun ve sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Bu sorun ve sıkıntılarında kadınların dayanışması ve güçlenmesiyle aşacağını biliyoruz. Bu merkezimizin buna ön ayak olacağına inanıyoruz” dedi. 

Heyet, açılışın ardından Atatürk Caddesi’nde gün içerisinde evi yanan bir aileyi ziyaret etti.

Kaynak: JinNews