İklim Grevi etkinlkleri dün İstanbul'da ve yurdun çeşitl yerlerinde yapıldı

24 Eylül Küresel İklim grevi sebebiyle Türkiye'de ve dünyada birçok kentte eylemler düzenlendi. İstanbul'un Anadolu yakasında buluşan göstericiler, gün içinde planlanan etkinliklerin ardından Kadıköy'de eylem yaptı.

İklim Grevi etkinlkleri  dün İstanbul'da ve yurdun çeşitl yerlerinde yapıldı

Genç eylemciler, liderlerin ve karar alıcıların iklim krizi konusunda etkili ve hızlı bir şekilde harekete geçmesini talep etti, “İklimi değil sistemi değiştir”, "Ne istiyoruz? İklim Adaleti. Ne zaman istiyoruz? Şimdi" sloganları attı.

BBC Türkçe'ye konuşan Seren Anaçoğlu da iklim krizinin okul müfredatlarında daha belirgin hale getirilmesi gerektiğini ifade etti ve “Okullarda iklim krizinin daha önemle işlenmesini istiyoruz. Onun dışında Paris İklim Anlaşması ile ilgili yeni güncellemeler oluyor, bunların uygulanabilmsei için çaba göstermek ve sesimizi duyurmak istiyoruz” dedi.

Ellerinde "Başka bir gezegen yok”, “İklim adaleti şimdi” yazılı pankartlar taşıyan gençler, Türkiye'de iklim acil durumu ilan edilmesini ve karbon salımı seviyesinin denetlenerek azaltılmasını talep ettiler.

,Gün boyu devam eden etkinlkler Kadıköy'de yapılan etkinlik spnrası katılımcılar yürüyerek Hasanpaşa Gazhane'ye geçtiler. Burada yapılan performanslar ve paneller sonrası etkinli,  Can Bonomo ve bir çok genç sanatçıın konseriyle bitirildi.

Fridays for Future Türkiye (FFF), Youth for Climate (YfC) ve Roots and Shoots’un (R8S) ortak çağrısı üzerine Kadıköy’de buluşan üç gençlik oluşumunun talepleri ve tespitleri başlıca

* ACİL DURUM İLAN EDİLMELİ

* BU SİSTEM DEĞİŞMELİ

* DÜNYANIN DENGESİ BOZULDU

* YOL HARİTAMIZI ÇİZMEMİZ GEREK

olarak ortaya çıktı.