İşçiler 'torba yasa'ya karşı buluştu: Direneceğiz!

DİSK üyesi işçiler, Meclis'e getirilen 'torba yasa'yı Kadıköy İskele Meydanı'nda bir araya gelerek protesto etti.

İşçiler 'torba yasa'ya karşı buluştu: Direneceğiz!

AKP'nin Meclis'e sunduğu, kıdem ve ihbar tazminatı ile emeklilik hakkını kısıtlayan 'torba yasa' teklifine karşı DİSK tarafından birçok noktada basın açıklaması düzenlendi.

Teklifin geri çekilmesi talebiyle İstanbul Kadıköy'de de DİSK'e bağlı sendikalara üye çok sayıda işçinin katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

Kadıköy İskelesi'nde "Kıdeme uzanan eller kırılsın!”, “Torba yasa geri çekilsin!” sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Bu torba yasada en temel haklarımızın; kıdem tazminatının, emeklilik hakkımızın ortadan kaldırılması var" dedi.

Bugüne kadar kıdem tazminatını hedef alan saldırıları püskürtmeyi başardıklarını söyleyen Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, "Bugün iktidar kendince uygun bir yol bulduğunu sanıyor. 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmek için kanunda belirli süreli iş sözleşmesi dediğimiz tamamen istisnai bir çalışma biçimini yaygınlaştırmayı hedefliyor" dedi.

"Sonuna kadar direneceğiz"

İktidarın asıl hedefinin kıdem tazminatını parça parça yok etmek olduğuna dikkat çeken Arzu Çerkezoğlu, "Bu her şeyden önce yaşa bağlı bir ayrımcılıktır, hukuksuzluktur. Her üç gençten birinin işsiz olduğu bir ülkede iktidarın yapması gereken gençlerimize kalıcı ve güvenceli iş imkanı sağlamaktır. İktidar bugün gençlerimizi güvencesiz çalışmanın esnek çalışmanın pençesine atmaya çalışıyor" diye konuştu.

"Kıdem tazminatı bize çocuklarımızın emanetidir." diyen Çerkezoğlu, "Bugün bu yasaya karşı çıkma yasanın çıkmasını engellemek Türkiye işçi sınıfının boynunun borcudur. Bugün Türkiye'nin dört bir tarafında meydanlardayız. Bu akşam yasayı geri çekmez ve yarın görüşmeye başlarlarsa yarın DİSK TBMM'nin kapısında olacaktır. Sizin bu ülkeyi ucuz emek cenneti yapma hayallerinize asla izin vermeyeceğiz, haklarımızı size teslim etmeyeceğiz sonuna kadar direneceğiz” dedi.