Kadıköy, Torba Yasa'ya karşı

Kadıköy'de, Yaşam Savunucuları, yaşam sahalarını Maden aramalarına ve elektrik üretimine açan torba yasaya karşı,itirazlarını dile getirdi.

Kadıköy, Torba Yasa'ya karşı

Mecliste bugün görüşülmeye başlanan, tarım alanlarını, ormanları, gölleri, nehirleri, ovaları, yaylaları maden sahalarına ve elektrik üretimine açan rant yasası, Kadıköy'de toplanan Yaşam savunucuları tarafından protesto edildi

Kadıköy'deki Karaköy iskelesi önünde toplanan kalabalığa çok sayıda polis eşlik etti. Protestocular, "Yaşam Torbaya Sığmaz", , "Torba yasası bir rant projesidir" sloganları atarak yasayı protesto ettiler..

Eyleme katılan  HDP Milletvekili Musa Piroğlu, yaptığı konuşmada " sadece ormanlar değil, savundığumuz dereler değil, savunduğumuz bu ülkenin hayatıdır.. Sahip çıktığımız halkun servetidir. .... Maden boronlarının, enerji boronlarının, inşaat boronlarının, savaş boronlarının arkasında bu yağma iktidarı, bu yağma koolisyonu var" dedi. 

Musa Ğiroğlu'nun konuşmasından sonra yapılan basın açıklamasında özetle;  "Yıllardır ormanları, dereleri, kıyıları, tarım alanlarını ve bölgelerimizi yani tüm doğal ve kültürel varlıklarımızı talan eden AKP, bu hamlesiyle adeta bu yıkımın üzerine tüy dikmeyi planlamaktadır. .... Bu iktidadar ülkeyi atık çöplüğüne dönüştürmek istiyor. ... Torba'nın pek çok yerine iliştirilmiş "Cumhurbaşkanı'nın yetkisindedir" sözlerinden anladığımız, petrol, doğal gaz, madencilik alanındaki şirketler, Türkiye'de her türlü denetim mekanizmalarından ve yükümlülüklerden uzak şekilde faaliyette bulunacaklardır. Bu ülkede Cumhurbaşkanı'na karşı açılmış olup kazanılmış tek bir dava yoktur. .... Doğa talanına geçit yok. Biz yaşamı Savunanlar, işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, kentliler ve köylüler "yeter artık" diyoruz. Bu talanı durdurmaya kararlıyız. Torba yasayı geri çekin. Yaşam alanlarımızın yok edilmesine izin vermiyeceğiz. Yaşam hakkı torbaya sığmaz. Doğa talanını durduralım"

Basın açıklamasından sonra eylem sonlandırıldı.