Kadınlar 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşünde omuz omuza

Feminist Gece Yürüyüşü için Taksim Sıraselviler Caddesi'nde bir araya gelen kadınlar, polisin İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm noktaları kapatması nedeniyle basın açıklamasının ardından Karaköy'e yürüdü. Kadınların Karaköy'den Taksim'e çıkmaların izin verilmedi. Saat 20.30 itibarıyla yürüyüş Karaköy'de sonlandırıldı.

Kadınlar 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşünde omuz omuza

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Türkiye’nin birçok kentinde kadınlar erkek şiddetine ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı alanlara çıktı.  İstanbul Taksim'de 19. Feminist Gece Yürüyüşü düzenlenlendi.

Kadınlar, Sıraselviler Caddesi'nde halaylar çekerek eylem saatini bekledi. Yürüyüşe katılanlar arasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da vardı.

Feminist Gece Yürüyüşü için Taksim'de basın açıklaması okundu. Açıklamada, "Gücünü feminizmden, gücünü dayanışmadan, gücünü sokaklarda her şeye rağmen bir arada olmaktan alan bizler, kahkahamız, öfkemiz, isyanımız ve mücadelemizle tam 19. kez 8 Mart feminist gece yürüyüşünde buradayız! Yan yanayız, feminist dayanışmamızla güçlüyüz" denildi.

Kadınlar, Karaköy'e doğru yürümeye başladı. Polis, Karaköy'e yürüyen kadınlara eylemi sonlandırmaları çağrısı yaptı. Kadınların tüm ısrarına rağmen polis, Taksim'e yürüyüşe izin vermedi. Kadınlar, her sene meydanlarda olacaklarını ve eşitsizlikle mücadeleye devam edeceklerini belirterek eylemi sonlandırdı.