Kanal İstanbul keşif öncesinde Reddi Hakim talebi

Kanal İstanbul projesi ÇED raporuna karşı açılan davalar nedeniyle bugün yapılan keşif öncesi davacı taraflar ve vekilleri duruşma hakiminin hukuksuz uygulamaları nedeniyle Reddi Hakim talebinde bulunarak keşfe katılmadılar.

Kanal İstanbul keşif öncesinde  Reddi Hakim  talebi

Kanal İstanbul projesi için yapılan  bilirkişi keşfi öncesi Bölge İdari Mahkemesi önünde buluşan taraflar mahkemenin davacı taraflarının keşif öncesi itirazlarını sunmasına izin vermeyince Reddi Hakim talebinde bulunarak keşfe katılmadılar..

Kalabalık davacı gruba ek olarak duyarlı vatandaşlarda mahkeme önünde toplandılar. Çok sayıda polisinde güvenlik çemberine aldığı  kalabalık davacı temsilcilerin dışarı çıkması sonucu bir basın açıklaması yaptılar. .HDK Ekoloji Meclisinden Beyza Üstün tarafından okunan açıklamada "bir tiyatro oynandığı" nı, bu işin peşinin bırakılmayacağını söyledi. Bilirkişi heyetinin alkışlı protesto ile mahkeme önünden ayrılarak bölgeye gitmesinden sonra  dışarıdaki kalabalık Yarımburgaz mağarası önüne giderek bölge halkıyla buluşup bir basın açıklaması yaptı.

HDP İstanbul İl Eş Sözcüleri İlknur Birol, Ferhat Encü, HDP MYK Üyesi Naci Sönmez ve HDK Ekoloji Meclisinden Beyza Üstün yaptıkları açıklamalarla bu projenin yöredeki halkın sürülmesine ve bölgede getireceği ekolojik tahribata değinerek bu projeyi hayata geçirmemek için kararlı olduklarını belirttiler.

Daha sonra Ya Kanal Ya İstanbul Platformu adınada açıklama yapıldı ve bölge halkının görüşlerinin de ifade edilmesine olanak sağlandı. Basın açıklamalarından sonra kalabalık dağıldı.

.