Kazdağları Ekoloji Platform''undan HDP'ye saldırıya kınama

Kazdağları Ekoloji Platform'u yaptığı yazılı açıklamayla İzmir İl binasına yapılan saldırıyı ve sonucunda Deniz Poyraz'ın öldürülmesini kınadı.

Kazdağları Ekoloji Platform''undan HDP'ye saldırıya kınama

YAŞAMI SAVUNUYORUZ, SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

Dün İzmir'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Binasını  bir silahlı  saldırgan basarak parti üyesi Deniz Poyraz isimli genç bir kadını katletmiştir.  Şehrin merkezinde adeta herkesin gözü önünde gerçekleşen bu katliamı lanetliyoruz.

Bu saldırı sadece HDP'ye değil tüm demokrasi, barış, emek ve ekoloji mücadelesi yürütenlere karşı yapılmıştır. Güpegündüz, kentin en işlek yerinde, elini kolunu sallayarak gerçekleştirilen bu katliam, kimsenin can güvenliğinin kalmadığının göstergesidir.

Ülkemiz AKP-MHP iktidarı ile her alanda yıkıma sürüklenmektedir. Ülkenin bütün doğal varlıkları yıkım için sermayeye açılırken, diğer yandan da mafya ve çetelerle işbirliği içerisinde demokratik muhalefet susturulmaya çalışılmaktadır.

Bu saldırı planlı bir saldırıdır. Havasına , suyuna, toprağına sahip çıkanlara saldıranlarla, kendinden olmayan herkesi terörist ilan eden, demokrasi, barış, adalet ve özgürlük isteyenlere saldıran aynı zihniyettir.

Kazdağı Ekoloji Platformu ( KEP) olarak yaşadığımız alanlara, havamıza suyumuza , toprağımıza ve yaşama sahip çıktığımız gibi tüm halkların doğanın çoğulculuğu içerisinde birlikte yaşamasına da sahip çıkıyoruz.

Yarın bir daha böyle alçakça saldırılar yaşanmasın diye Halkların Demokratik Partisi ( HDP) ile dayanışma içerisinde olduğumuzu bildiriyoruz. Saldırı sonucu yaşamını yitiren Deniz Poyraz'ın ailesine, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

KAZDAĞLARI EKOLOJİ PLATFORMU