Kelebekler Vadisi'ne dökülen nehir, otellerin izinsiz kullanımı nedeniyle kuruyor

Kelebekler Vadisi'ne dökülen nehir, otellerin izinsiz kullanımı nedeniyle kuruyor

Muğla’nın Faralya köyünden çıkarak Fethiye ilçesinde yer alan Kelebekler Vadisi’ne kadar ulaşan ve şelale alarak dökülen akarsu, çevredeki otel, motel ve pansiyonların izinsiz kullanımı sebebiyle kuruma tehlikesi ile karşı karşıya.

Suyun çıkış noktası Babadağ eteklerindeki Faralya köyüne kadar, tabiatı besleyen yegane kaynak olan ve gürül gürül Kelebekler Vadisi’ndeki şelaleden akan suyun eski halindeneser kalmadı.

"SU GÜZERGAHINDAKİ AĞAÇ VE BİTKİLER KURUYACAK"

Kelebekler Vadisi’nin işletmesini elinde bulunduran Anadolu Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Avukat Hasan Gürbüz, Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şayet, kaynak suyunun işletmeler tarafından bu şekilde kullanımı devam eder ise bu yaz aylarından itibaren başta Kelebekler Vadisi olmak üzere su güzergâhındaki pek çok ağacın ve bitkinin kuruyacağına, çevrenin ekolojik yapısının değişeceğine şüphe yoktur. Kaynak suyunun güzergâhı üzerindeki işletmelerin suyu kullanması mevzuata göre mümkün değildir. Bu duruma müdahale edilmezse Kelebekler Vadisi başta olmak üzere tüm doğal çevre yok olacak, çöle dönecektir.”

KAYNAK: Hürriyet gazetesi