Likya Yolu'nda 12 bin ağaç 4. kez kesimden kurtarıldı

Dünyanın en güzel yürüyüş rotalarından Likya Yolu üzerindeki 12 bin ağacın kesimi, 63 gündür nöbet tutan halk tarafından dördüncü kez engellendi.

Likya Yolu'nda 12 bin ağaç 4. kez kesimden kurtarıldı

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Beycik Köyü’nde orman katliamına karşı nöbet devam ediyor. 63 gündür bölgede nöbet tutan yurttaşlar ağaç kesimini 4 kez durdurdu. 20 hektarlık bir alanda başlayan ve 12 bin ağaç kesilecek düz kesim için yürütmeyi durdurma talebiyle dava açtıklarını hatırlatan yurttaşlar, telafisi imkansız hatalar yapılmaması için çağrı yaptı.

Orman Genel Müdürlüğü’ne, Antalya 5. İdare Mahkemesi’nde açtığı dava dilekçesinde, bu kesimin yürütmesinin ivedilikle durdurulması istendi. Öte yandan yapılacak kesimin ardından bölgede yaşanabilecek faciaya dikkat çeken yurttaşlar, “Beycik yeni bir Senirkent olmasın” başlıklı bir imza kampanyası yürütülüyor.

Bölgede 63 gündür nöbette olan Zeynep Demirsü, “Hava soğuk ve yağışlı ormanlık alan olduğu için ulaşım da zor. Kesime gelebilirler diye biz eşimle bölgede nöbet tutuyoruz. 6 Kasım’dan beri nöbetteyiz ve mücadelemize de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Demirsü, “Mahkeme sonlanana kadar biz bu kesimin askıya alınmasını istiyoruz. Biz davamızı köylülerle birlikte açtık. Kesim anında hep birlikte direneceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Birgün