Saros halkı SAROS'UMA DOKUNMA dedi

Saros Körfezi’nde, Saros Gönüllülerinin üç yıldır süren mücadelesine ve devam eden mahkeme sürecine rağmen FSRU limanı ve boru hattı inşaat çalışmalarının devam etmesi üzerine Saros Gönüllüler Plastformunun düzenlediği eylem 10 Temmuz Cumartesi günü Keşan'da yapıldı

Saros halkı SAROS'UMA DOKUNMA  dedi

Saros Körfezi’nde BOTAŞ tarafından yapılan FSRU Limanı projesine karşı Keşan Kent Konseyi ve Saros Gönüllüleri Platformu düzenlediği mitingde yüzlerce kişi “Saros’a adalet için Saros’uma dokunma” diyerek daha önce yaptıkları başvurular üzerine verilen ÇED iptali kararlarını hatırlattı ve projenin derhal durdurulmasını istedi.

Haluk Levent'in de katıldığı konserle sona eren mitingde halkın Saros'a sahip çıkma kararlılığı gözlendi.

 

Saros için 2018 yılında ÇED raporunun olumlu bulunmasıyla, halkın katılım toplantıları başladı. 1500-2000 kişiye yakın katılım nedeniyle toplantı yer yetersizliği nedeniyle iptal oldu. Ardından onaylanan ÇED raporuna karşı iptal davası açıldı. İlk ÇED raporunu 10 bilirkişinin hazırladığı rapor doğrultusundaki kararla iptal edilerek  karar usulden bozuldu. Bunun için tekrar keşif yapıldı. 9 bilim insanı geldi ve ikinci kez ÇED raporu iptal edildi.

Saros'un korunmasına dönük 45000 ıslak imza ve 120000 sanal ortam üzerinden imza toplandı