Sinop'ta plajların özelleştirilmesine protesto...

Sinop Emek Barış Demokrasi Platformu üyeleri, Sinop’ta 6 saatte bin 500 imza toplayarak plajların halka ücretsiz açılmasını istedi.

Sinop'ta plajların özelleştirilmesine protesto...

Platform üyeleri, ellerinde "Sahiller halka açılsın", "Sahiller halkındır", "Anayasal hakkımızı istiyoruz" yazılı pankartlarla slogan atarak bugün Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Sinop Valiliğine yürüdüler. Sinop Emek Barış Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Hacer Aydın, anayasal hakkı olan plajların kullanımına ilişkin şöyle konuştu:

"Bugün Sinop’taki sahillerden, plajlardan vatandaşlardan ücret alınması konusunda bir eylem içindeyiz. İmza standı ile başladık. İmza kampanyamız çok ilgi gördü. Aldığımız imzaları bir dilekçe örneği ile beraber ilgili kurumlara vermek için buradayız. Biz çok kısa sürede toplam 6 saatte bin 500 imza topladık. Hala imzaları bize ulaştırmaya çalışan bir kitle var. Halk bundan çok rahatsız tabi ki. Hükümetten kim plajlara kim böyle çöküyorsa, kim anayasal hakkımız olan plajlardan yararlanmamızı engelliyorsa bunlardan hesap sorulmasını istiyoruz. Bu durumun ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bu kadar net."

'Hükümet, halkın malında ücret talep edilmesini engellesin'

Platform üyesi Bülent Küçük, kıyıların halkın olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Bugün Çevre ve Şehirciliğe gelmemizin sebebi, kıyıların ücretlendirilmesi dolayısıyla açtığımız imza standından toplamış olduğumuz imzaların kurumlara verilmesi. Hükümetten sorumluluklarını yerine getirmesini istiyoruz. Kıyılar halkın malıdır. Halkın malı olan yerlerden ücret talep edilmesinin engellenmesini istiyoruz hükümetten. Gittiğimiz bütün kurumlar, 'Milli Emlak'a bağlı, sorunlarınızı oradan çözün' diyor. Milli Emlak’ta kıyıların halka açılmayacağını biliyor olması gerekiyor. Bunun hükümet tarafından çözülmesini bekliyoruz."

Kaynak: https://t24.com.tr