Tekirdağ'da plastik osb kurulmasına mahkemeden red kararı.

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde yapılmak istenen Plastik İhtisas OSB'nin mart ayında ilan edilen Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, çevrecilerin yoğun itirazları nedeniyle yapılamamıştı. Mahkeme çevrecileri haklı çıkardı.

Tekirdağ'da plastik osb kurulmasına mahkemeden red kararı.

Plastik Sanayiciler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin (PAKOP), Ergene ilçesinin Karamehmet Mahallesi’nde, 200 tesisli 2 milyon 800 bin metrekarelik alana Plastik Organize Sanayi Bölgesi kurmak istemesi nedeniyle bölgedeki yurttaşların yoğun tepkisi olmuş ve ÇED toplantısı gerçekleştirilememişti.

Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi de tarım arazisinde osb yapılmasına karşı olduklarını belirterek dava açmışlardı.

Açılan davanın lehlerine sonuçlandığını açıklayan odanın sitesinden duyurduğu haberde şöyle denildi;

"Tekirdağ ili, Ergene İlçesi, Karamehmet Mahallesi, Marmaracık Mevkiinde bulunan 253 Ha. tarım arazisi üzerinde PAKOP Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasına ilişkin işlemin iptali için açtığımız davayı gören Tekirdağ 1.İdare Mahkemesi; İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak üzere 01.04.2021 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Daha önce aynı tarım arazisi için açtığımız davada 09.05.2014 tarihinde iptal kararı verilmesine ve karar kesinleşmesine rağmen, aynı işlemin tekrarı için kamu yararı kararı alınarak davalı idare tarafından yeniden işlem tesis edilmesi yoluna gidilmiş olup, yukarıdaki hususlar çerçevesinde yürütmeyi durdurma kararı alınmıştır."

Mahkemenin sonucu çevreciler arasında sevinçle karşılandı.

Aktivist Özgür Aksun konu hakkında gazetemize yaptığı açıklamada bu süreçte çok zorluklar çektiklerini, 'bu şirketlerin gücü karşısında birşey yapamazsınız' diyenlerden tutun da 'topraklarımız değerlenecek satıp zengin olacağız' diye karşı köylülerin müdahalerine rağmen sağ duyulu vatandaşlarla birlikte umutlarını kaybetmeden ettikleri mücadele sonunda verimli Ergene topraklarını aç gözlü sanayicilere karşı bir kez daha koruduklarını ifade ederken, kendilerine karşı olanlara da "Boş verin bir şey yapamazsınız diyenlere sozumuz var; Ergene'de kurulmak istenen Plastik OSB'yi, STK'lar, çevreciler ve bölge halkının başarısı durdurdu. Neymiş mücadele, sonuna kadar!" mesajını verdi.