Üsküdar Belediyesi elini Validebağ korusundan çekmiyor, İstanbullular direniyor

İstanbul'un nadir kalan koru alanlarından biri olan Validebağ korusunun ranta açılmasına karşı mücadeler eden Validebağ gönüllüleri ve duyarlı vatandaşlar, Üsküdar Belediyesinin salı günü çeşitli bahanelerle korunun doğal ortamını bozma girişimine karşı koruda toplandılar ve çalışmalara izin vermediler.

Üsküdar Belediyesi elini  Validebağ korusundan çekmiyor, İstanbullular direniyor

Yıllardır ranta açılması için birçok girişimin olduğu Validabağ korusuna Salı sabahı Üsküdar belediyesi, kendi  döktüğü molozları kaldırma bahanesi ile dozerleri koruya sokarak çalışma başlatmak istediler. Durumu öğrenen Validebağ gönüllüleri ve duyarlı İstanbullular, korunun 1. derecede SİT alanı olduğunu ve daha önce Üsküdar belediyesinin yapmak istediği çalışmalar için yürütmeyi durdurma kararı olduğunu öne sürerek koru içinde nöbete başlayarak girişimi önlemeye çalıştı. Öğle saatlerinde belediyece getirilen kum yığını gönüllülerce poşetlerle konarak dağıtıldı. 

Akşam saatlerinde halkın katılımı ile yapılan forumda bu girişimlere izin verilmeyeceği ve Validebağ korusunun korunmaya devam edileceği konusunda görüş birliğine varıldı. Sanatçı Leman Sam'ında katıldığı forumda belediyece yapılan işlemlerin hukuğa aykırı olduğu ve belediyenin suç işlediği dile getirildi.