Yamaç paraşütü yaparken çalılıklara girdi, korkmadı ikincisini denedi

Güray Ayyıldız, yamaç paraşütü yapmak için geldiği Tekirdağ’ın Şarköy ilçesindeki Uçmakdere’de ilk denemesinde başarılı olamayıp, çalılıklara girince hayati tehlike atlattı.

Yamaç paraşütü yaparken çalılıklara girdi, korkmadı ikincisini denedi

Son 10 yılda Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere, yamaç paraşütü yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir merkez haline geldi. Yamaç paraşütü yapmak isteyenler Uçmakdere’den kendilerini eğitmenler eşliğinde sahile doğru süzülerek bırakıyor. Uçuşun ardından, sahile inen kullanıcılar, organizasyonu yapan kurumun araçları ile tekrar ilk çıkış noktasına getiriliyor.

RÜZGAR ANİDEN KESİLİNCE, ÇALILIKLARA GİRDİ

İlk kez yamaç paraşütü yapmak üzere Uçmakdere’ye gelen Güray Ayyıldız, bir eğitmenle birlikte 400 metreden atlamak için bütün hazırlık ve kontroller yapıldıktan sonra koşmaya başladı. Paraşüt, tam havalandık ve hız aldıktan 3-4 metre sonra, rüzgarın aniden kesilmesi nedeniyle arazide bulunan çalılıklara doğru yuvarlandı.  İkili, kazayı ufak tefek sıyrıklarla atlattı. Üzerlerindeki yükle yuvarlandıkları yerde çıkmakta güçlük çektiler.

KORKMADI, İKİNCİ KEZ RÜZGAR PARAŞÜTÜ YAPMAK İSTEDİ

Yetkililerin, Ayyıldız’a bu tür aksamaların normal olduğunu, “yapılabilecek en büyük kazanın sadece bundan ibaret olduğunu” söylemeleri üzerine tekrar cesaret kazanarak, 15 dakika aradan sonra ikinci denemeyi yaptı.

“KAZA ANI DAHA ADRENALİNİ YÜKSEK BİR ETKİNLİK OLDU”

İlk denemesinden çalılıklara giren Güray Ayyıldız, başarılı olan ikinci denemesinde gökyüzündeyken, çekim yapan kameraya kaza yaşadığı anın adrenalini daha yüksek bulduğunu ve daha keyif verdiğini söyledi.