Çanakkale'de köpeklerin zehirlenme vakalarına bir yenisi eklendi

Çanakkale'de köpek zehirlenme vakalarına bir yenisi daha eklendi. Emekli Öğretim Görevlisi Doğan Perinçek, semtinde bulunan Kocakafa isimli köpeğin kimliği belirsiz kişiler tarafında zehirlendiğini belirtti. Perinçek; "Bu katliam zincirinin halkalarını oluşturanlara dur deme zamanı" dedi.

Çanakkale'de köpeklerin zehirlenme vakalarına bir yenisi eklendi
Çanakkale`de köpek zehirlenme vakalarına bir yenisi daha eklendi. Emekli Öğretim Görevlisi Doğan Perinçek, semtinde bulunan Kocakafa isimli köpeğin kimliği belirsiz kişiler tarafında zehirlendiğini belirtti. Perinçek, bahçesini sulamaya gittiği anda zehirlenen köpekle karşılaştığını belirten Perinçek; "Bu katliam zincirinin halkalarını oluşturanlara dur deme zamanı" dedi. Perinçek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Kadere bakın diyemeyeceğim. Dün kazma kürekle ağaç diktim. Bugün aynı kazma kürek ile vicdansızların zehirlediği köpeği gömdüm. Sokak arkadaşına veda eden Kocakafa (köpeği besleyen vicdan sahibi güzel insanın koyduğu ad) kadar bile olamayan insanlar var bu ülkede. Kıblesi Kâbe olsa da, bazı vicdansızların yaşadığı ülkemde; Talihsiz köpeğin başını kıbleye dönük tuttum. İnsan geçinip can kıyanlara küpe olsun" dedi. 

Perinçek; "Kim suçlu? Evinde beslediği köpeği sokağa atan mı? Şehir sokaklarından topladığı köpekleri, iş yaptığını sanıp köylere taşıyan yetkisiz yetkililer mi? Köylerde aç kaldığı için tavuklarına dadanan köpekleri zehirleyen birkaç köylümü? Köylere taşınan köpeklerden rahatsız olduğu için yetkililere şikayeti sonucu köye gelip köpekleri zehirleyen yetkili! görevliler mi? Vicdanı sorumluluğu olan insanlarımız sabrının sonuna geldi. Bu katliam zincirinin halkalarını oluşturanlara dur deme zamanı. Öncelikle katliam zincirinin ilk halkası olan belediye yetkililerine gerçek görevlerinin ne olduğu hatırlatma zamanı. Köpekleri köylere taşıma gibi; ucuz ve vicdansız sözde çözümünüzü durdurun" ifadelerini kullandı.
 
Kaynak: http://www.canakkaleolay.com