EMO İstanbul Şube seçiminin galibi Demokrat Mühendisler

EMO İstanbul Şube Genel kurulu ve seçimleri 26 - 27 Şubat tarihlerinde yapıldı. Bugün yapılan seçimleri Demokrat Mühendisler listesi, İktidar yanlısı Birlik Grubuna karşı 2049 - 984 oy sayısı ile farklı şekilde kazandı

EMO İstanbul Şube seçiminin galibi Demokrat Mühendisler

Genel Kurullar süreci içinde olan Elektrik Mühendisleri Odası'nda, İstanbul Şube Genel Kurulu 26 Şubat Cumartesi günü ve seçimler ise 27 Şubat Pazar günü yapıldı. Ankara Şubesi seçimlerini İktidar yanlısı grubun kazanması sonucu genel merkezdeki demokrat mühendislerin uzun süredir süren hakimiyetinin tehlikeye girmesi, İstanbul seçimlerini kritik hale getirmişti.

Cumartesi günü yapılan kongre  EMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kocatepe'nin konuşmasıyla açıldı. Kocatepe, EMO'nun çağdaş ve demokratik bir Türkiye için önemini anlatarak, elektrik zamları hakkında; bu zamların nedeninin iktidarın izlediği yanlış ekonomik poltikalar ve özelleştirme furyası oldunu dile getiirdi. Elektriğin temel ihtiyaç olduğunu ve ticarileştirilemiyeciğini, iktidarın susan ve yanlışları dile getirmeyen bir oda istediğini anlatan Kocatepe, buna izin vermeyeceklerini ve elektrik üretim, iletim ve dağıtımın kamulaştırılmasını, kar etme alanı olmaktan çıkarılıp hizmet alanı olmasının sağlanmasını, şirketlerin borçlarının ise kamuya yüklenmemesi gerektiğini belirtti.

Çalışma raporu ve mali tabloların sunulmasından sonra raporlar hakkında konuşmalara geçildi. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği konuşmalar sonunda yönetim ve denetçi adayları belirlendi.

27 Şubat Pazar günü yapılan seçimlerde ise Mavi Liste olarak seçime giren Demokrat Mühendisler, iktidar destekli Birlik grubu listesine karşı 2049 - 984 oy sayısı ile farklı şekilde kazandı.