Erdoğan’ın eski ortağı ve Baykal’ın arazilerine imar izni yargıya taşındı!

Antalya’nın Kaş ilçesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski iş ortağı ile eski CHP lideri Deniz Baykal’a ait arazilerin ‘eko-turizm’ vasfıyla imara açılması yargıya taşındı.

Erdoğan’ın eski ortağı ve Baykal’ın arazilerine imar izni yargıya taşındı!

Doğal sit alanı statüsündeki Çukurbağ Yarımadasında bulunan 119 ve 50 dekarlık iki ayrı parsel ile karayolu ulaşımı bulunmayan Limanağzı Mevkiindeki üç ayrı parsel geçtiğimiz Haziran ayında askıya çıkarılan imar planı ile yapılaşmaya açılmıştı.

Kaş’taki sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar kişilere özel planlama girişimini yargıya taşıdı.

Danıştay 6. Dairesi’nde açılan dava ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2018’de hazırladığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ise Temmuz 2019’da onayladığı Çukurbağ Yarımadası ve Limanağzı Doğal Sit Alanlarını kapsayan 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planının iptali isteniyor.

Antalya’nın ünlü turizm merkezlerinden biri olan Kaş ilçesinde bulunan Çukurbağ Yarımadası ve Limanağzı Mevkii’ndeki doğal sit alanlarında yer alan topla 5 ayrı parselin adeta kişiye özel düzenlemeyle imara açılması yargıya taşındı.

İmara açılan parsellerden biri Erdoğan'ın eski ortağının

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan ve Ekim 2018’de Meclis kararıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen imar planı Temmuz 2019’da ise Bakanlık tarafından onaylandı. Yapılan itirazların değerlendirilmesinin ardından imar planı 9 Haziran 2020’de yeniden askıya çıkarıldı.

Korunan alanlarla sınırlı imar planı kapsamında yapılaşmaya açılan arazilerden birinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski iş ortaklarından Ergun Bodur’un şirketine ait olduğu ortaya çıkmıştı. 

Kaynak gazeteciyazaryusufyavuzblog