GELECEK İÇİN YEŞİL ADIMLAR ATILIYOR

Kuruculuğunu Çiğli İsmail Rahmi Karadavut İlkokulu sınıf öğretmeni Nil Özel ve Karşıyaka Aydoğan Yağcı Bilim ve Sanat Merkezi sınıf öğretmeni Müyesser Esra Ceyhun 'un yaptığı, İsmail Rahmi Karadavut İlkokulu sınıf öğretmeni Türkan Karagöz, Maltepe İlkokulu sınıf öğretmeni Fatma Derya Yılmaz, Toki İlkokulu sınıf öğretmeni Aysun Sarp ve Balatçık İlkokulu sınıf öğretmeni Nilüfer Koç’un da proje ortaklığı yaptığı, 6 öğretmen ve 38 öğrencinin katılımıyla sürdürülen ‘’Geleceğin İçin Yeşil Bir Adım At, Karbon Ayak İzini Azalt’’ adlı proje başarılı çalışmalarıyla devam ediyor.

GELECEK İÇİN YEŞİL ADIMLAR ATILIYOR

Proje ile; iklim değişikliği, küresel ısınma, sıfır atık, geri ve ileri dönüşüm, karbon salınımını azaltmak, enerji tasarrufuyla ve bilinçli tüketimle dünyamızın daha uzun ve sağlıklı yaşanan bir gezegen olarak kalması için farkındalık yaratmak hedefleniyor.

Projede öğrenciler, Mart ayından bu yana her hafta dijital platformda çevrimiçi etkinlikler yapıyor, Web 2.0 araçlarını tanıyor ve bunları kullanmayı öğreniyor, kendi avatarlarını oluşturuyor, çevre bilinci konusu ile ilgili seminer ve atölyelere katılıyor, atık malzemelerden kalemlik, kukla gibi kullanışlı materyaller yaparak hem çevreci tasarımlar yapıyor hem de eğlenerek öğreniyorlar.

12 Nisan'da Bütün Çocuklar Bizim Derneği'nin katkılarıyla ve Ebru Aran’ın sunumuyla Oburcan Çevreci Kukla Atölyesi’ne katıldılar. 18 Nisan'da İzmir Çevre Mühendisleri Odası'nda çevre mühendisi olarak görev yapan Seçil Uysal ile bir seminer ve ardından atölye gerçekleştirdiler. 25 Nisan tarihinde çocuk kitapları yazarı, editörü ve çevirmeni Sima Özkan ile sıfır atık üzerine bir söyleşi gerçekleştirecekler. 26 Nisan’da ise Çiğli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından verilecek olan Çevre Bilgilendirme Eğitimi’ne velileri ve okul arkadaşları ile katılacaklar.

Öğretmenlerimizin hazırladığı eTwinning projesi ile geleceğin bilinçli minik çevrecileri yetişiyor.