Gezi 8. yılında anıldı

Gezi eylemleri 8. Yılında Kuşadası'nda anıldı.  Kent Dayanışması ve Tariş platformu bir basın açıklaması yaptı. 

Gezi 8. yılında anıldı
HABER: Zeynep İNAK

Kuşadası'nda Kent Dayanışması ve Tariş platformunun, Gezi eylemlerinin 8. yılı ile ilgili bir basın açıklaması şöyle :

"Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Mehmet Ayvalıtaş, Hasan Ferit Gedik, Berkin Elvan…

Açlığa, yoksulluğa, devlet- mafya-siyasetçi kirliliğine, pandemiyi yönetmedeki beceriksizliğe, ülkeyi ekonomik ve siyasal olarak uçuruma sürükleme ve ülkenin saygınlığını dünyada sıfırlama ahlakına karşı meydanlardayız.  

Tam 8 yıl oldu…
8 yıl önce, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere, ülkemizin her yerinde yaşam alanlarımıza amansız ve hukuksuz bir şiddetle saldıran bu iktidar vardı. İşte bu iktidar; insanlık onurumuza dokunduğu için, haklarımızı gasp ettiği için, kentsel hafızamızı yok ettiği için, doğayı ranta kurban ettiği için ve bize yaşam alanı bırakmadığı için, onun karşısında omuz omuza vermiştik.
Gençlerimizin yaratıcı zekasıyla, annelerimizin kucaklayan şefkatiyle, kadınlarımızın gür sesiyle, işçi kardeşlerimizin emekten gelen gücüyle, LGBTİ+ bireylerimizin biz de varız çığlığıyla el ele verip dayanışmamızı ve direnişimizi büyütmüştük. 
Bu onurlu direniş ve evrensel dayanışma karşısında, çaresizlerin ve korkakların günden güne daha da kirlenen politikalarına, günden güne tırmandırılan şiddetine, adaletsizliğine karşı biz Gezi’nin çapulcuları onlarca ayrı dille, sesle, renkle bir arada durmuş ve nefes almıştık. 
Birarada olmanın coşkusunu, gerçeği haykırmanın gururunu, direnmenin onurunu yaşamıştık.

Dünyaya örnek olan, umut veren; muktedirlerin ise bir hayalet gibi korktukları, hala dillerinden düşürmedikleri Gezi direnişimiz 8. yaşında.
Korkmakta haklılar… Çünkü Gezi; parayı ve rantı tek değer olarak kabul edenlerin karşısında paylaşımın, tüketimin karşısında üretimin, yozlaşmanın karşısında aydınlanmanın, başka bir dünya isteminin ve dayanışmanın adıdır."