Taşocağına direnen İkizdere halkına gözaltı

Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan ve koruma altındaki 200 vadiden biri olan Eskencidere (İkizdere) Vadisi'nde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı çıkan yöre halkı, çadır kurup nöbet tutmaya başladı. Alınan haberlere göre jandarma halka müdahale ederek gözaltına aldı

Taşocağına direnen İkizdere halkına gözaltı

Rize İyidere’de yapılması planlanan lojistik liman inşaatında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan taş ocağı için Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle geçen hafta Eskencidere Vadisi’nde acele kamulaştırma kararı alınması üzerine bölge halkı harekete geçti. Cengiz inşaat tarafından vadiye yapılmak istenen taş ocağını engellemek isteyen köylüler, vadinin girişine çadır kurup nöbete başladı. Jandarmanın halka müdahale ettiği ve gözaltılar olduğuı bildirildi

 Evleri jandarma tarafından ablukaya alınan yurttaşlar patika yollardan geçerek iş makinelerinin önünü kesti. Yurttaşlardan biri, “Komutan, bu ormanı size yok ettirmeyeceğiz” dedi. Direnen köylülere jandarma müdahale etti. 

Yöre halkından bir yurttaş, ''Pazar günü sabahın erken saatlerinde hiç izin olmadan evlerimizin içine kadar giren devletin jandarmaları, halkı koruyacağına şirketin korumalığını yapmaktadır. Ey devletin görevlileri, neredesiniz, insanların yaşam alanlarına giriyorlar, nasıl bir hukuksuzluktur" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Barikat önünde tüm Türkiye'ye seslenen bir yurttaş, "Bize hak vermeniz yeterli değil, bir şey yapın! Eğer bir şey yapılmazsa ve biz burayı kaybedersek, bu doğa yok olursa herkes kaybeder" dedi.

Ormandan geçerek yol üzerinde bekleyen kadınlardan biri jandarma müdahalesi sonucu fenalaştı.