İmamoğlu İstanbul'daki Covid19 Ölümlerini Açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Dün akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul’daki vefat sayısı, 186. Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece” dedi.

İmamoğlu İstanbul'daki Covid19 Ölümlerini Açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu Gürpınar’da balık esnafıyla bir araya gelirken, kentte korona virüsten kaç kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İmamoğlu, “Dün akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul’daki vefat sayısı, 186. Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: Defin sayışımız, 450’lere doğru yürüyor. Yani yetiştiremiyoruz. Normal Kasım ayında bizim definimiz, -Allah rahmet eylesin; bütün ölmüşlerimize rahmet diliyorum- İstanbul’da 202, 190, 180 kişidir. Şu anda 450’ye doğru gidiyor. Bu kadar zor durumdayız. Bunu bilin. Ama bu dediğinizde başka bir konu varsa, hangi ilçeyse iletin. Biz de o ilçelerle görüşelim. Ama pandemiyse konu, hepinizi Allah korusun. Ben de yaşadım. Ben de o hastalığı geçirdim. Dolayısıyla hiçbir haneye, o hastalık girmesin isterim. Lütfen siz de dikkat edin” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Yeniçağ