İstanbul Maltepe'de 1 Mayıs binlerce kişinin katılımı ile kutlandı

Yıurdun bir çok yerinde olduğu gibi İstanbul'da 1 Mayıs, Maltepe'de binlerce kişinin katılımı ile çoşkuyla kutlandı

İstanbul Maltepe'de 1 Mayıs binlerce kişinin katılımı ile kutlandı

İstannbul Maltepe'de 1 Mayıs kutlamaları, İdealtepe tarafından ve Kartal tarafından gelen kortejlerin alana girmesiyle başladı.  Emek örgütleri başta olmak üzere siyasi partiler, kadın örgütleri ve çevre örgütlerinin katılımı ile rengarek görüntülerle alanda yer alan gruplar, sloganlar, şarkılar ve halaylarla 1 Mayısı kutladılar.

1 Mayıs 1977 1 Mayısında ve diğer 1 Mayıs eylemlerinde hayatlarını kaybedenlerinde unutulmadığı kutlamalarda  yakın zamanda Gezi Davasında verilen kararlara protestolarda göze çarptı ve gezi tutsaklarına özgürlük talebinde bulunuldu. Mitingde Gezi Davası'nda 18’er yıl hapis cezasına çarptırılan Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ın da mesajları okundu.

Miting DİSK genel Başkanı  Arzu Çerkezoğlu'nun konuşmasıyla başladı ve daha sonra KESK, TMMOB ve TTB başkanlarının konuşmalarıyla devam etti.

1 Mayıs kutlamalarında; Ruhi Su Dostlar Korosu sahneye çıktı,

1 Mayıs İşçi Bayramı'nın kutlanacağı Maltepe miting alanına girmek isteyen LGBTİ+ üyeleri ile polis arasında gerginlik yaşandı. Buna ilaveten Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'ün de içinde olduğu tekne Maltepe'ye yanaştırılmadı.CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat, kıyıya yüzerek ulaştı.