Kadıköy'de İklim Grevi etkinliği

19 Mart Küresel İklim Grevi nedeniyle Kadıköy'de 19 Mart Cuma günü yapılan basın açıklamasında, iklim krizine dikkat çekilerek, gezegenimizin karşı karşıya kaldığı sorunlar dile getirildi. Basın açıklamasını, Ekoloji Gençlik Birliği, Kazma Bırak Kampanyası, Yeşil Sol Parti ve Beykoz Çevre Dayanışması ortak düzenledi.

Kadıköy'de İklim Grevi etkinliği

Küresel ölçekte yapılan iklim grevi için 19 Mart Cuma günü Kadıköy'de bir araya gelen siyasi parti ve sivil toplum örgüteri yaptıkları basın açıklasında; rant uğruna doğanın tahrip edilmesine göz yumulmamasını,  İklimi değil, sistemin değiştirilmesi gerektiğini, fosil yakıtlarım kullanımının durdurulmasını talep ettiler.

Basın toplantısında ilk olarak lise ve üniversitelerde örgütlenen  Ekoloji Gençlik Birliği adına Melisa Akkuş söz aldı, . Arkasından sırasıyla Kazma Bırak Kampanyasından Cemil Aksu, Yeşil Sol Parti'den İstanbul İl Eş Sözcüsü Didem Göçer ve Beykoz Çevre dayanışmasından Barış Muştu söz aldı. Konuşmacılar,  var olan sistemin doğa alehine işlediğini, bu  sistemin doğayı tahrip  ettiğini, karbon emisyonunun artmasına fosil yakıtların kullanımının neden olduğunu dile getirerek gerekli önlemlerin küresel olarak ele alınıp uygulanmasını  ve Türkiye'de hızla artan eko-kırım projelerine de değinerek gelişme adı altında yapılan rant ve yıkım politikalarının terk edilmesini talep ettiler. Bu gidişatın durdurulmaması halinde  temiz su kaynaklarının, yaban hayatın ve havanın kirlenerek kullanılmaz hale geleceği, türlerin yok oluşunun hızlanacağı,  iklim krizi ile oluşacak hava olayları sonucu yoksulluğun artacağı, sağlık sorunlarının çoğalacağı ve yaşam alanlarının azalacağına dikkat çekildi.. Açık havada yoğun yağmur ve soğuk hava altında yapılan basın açıklamasına çevredeki vatandaşlar ve gençlerin ilgi gösterdiği görüldü..