Kadıköy'de kadın cinayeti

Kadıköy'ün en işlek yerlerinden biri olan Osmanağa Mahallesi'nde bulunan bir kafede Mihriban Arduç adındaki kadın, oturduğu kafede silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Kadıköy'de kadın cinayeti

Olay saat 00.00 sıralarında Kadıköy Osmanağa Mahallesi’ndeki kafede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mihriban Arduç, kafeye gelen Hakan Asilkan (63) tarafından silahla vuruldu. Vurulan kadının yardımına çevredeki insanlar koşarken, saldırgan Hakan Asilkan olay yerinden uzaklaşarak kayıplara karıştı. 

6 Adet nermi bulundu

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı kadın Mihriban Arduç, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralı kadın hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yeri inceleme ekipleri yaptığı araştırmalarda, olay yerinde altı adet mermi kovanı buldu.  

Polis ekipleri şüpheli Hakan Asilkan'ı yakalamak için çalışma başlattı.

Kadınlardan büyük tepki

Olay büyük tepki ve üzüntü yarattı. İstanbul Sözleşmesinin devreden kaldırılması ve erkek şiddetine karşı ciddi adımların atılmaması da kadınlarda tepki yaratıyor.  Kadın örgütleri bu akşamüstü toplanıp olayı protesto edecekler.

Kaynak: www.cumhuriyet.com.tr