Kanal İstanbul, Musilaj sorununu daha da arttıracak

Marmara Denizi son dönemde hem yüzeyini hem de dibini kaplayarak ekosistemi ciddi şekilde tehdit eden müsilaj sorunu ile gündemde. Müsilajın oluşumunu etkileyen faktörler arasında sudaki azot ve fosfor yükü, denize yeterince arıtılmadan deşarj edilen atık sular, boğazlardan gelen akıntılar ve iklim değişikliği yer alıyor.

Kanal İstanbul,  Musilaj sorununu daha da arttıracak

Kirlenmiş ve ölmeye dönmüş Marmara Denizi'ne son darbeyi vuracak Kanal İstanbul projesinde ısrarını devam ettiren iktidar, bilim insanlarının uyarılarına da aldırmadan halkla inatlaşmaya devam ediyor. Bugün CB Tayip Erdoğan tarafından Sazlıdere üstüne kurulacak köprünün temel atma töreninde Cumhurbaşkanı, bilim insanlarına ve kanala karşı çıkanlara saldırmayı sürdürdü.

Bugün kirliğin göstergesi olan musilaj sorunu, Kanal İstanbul eğer hayata geçerse çok yoğun artacak buna ek olarak kokudan durulmaz hale gelecek. 

Kanalın açılmasına itiraz eden Ya Kanal Ya İstanbul  Platformunun çağrısıyla  Bakırköy Özgürlük meydanında toplanan kalabalığa Bakırköy Belediye Başkanı ve bazı muhalefet milletvekilleri de katıldı. Polis, kalabalığın  anayasal hakkı olan yürüyüşüne izin vermedi. Katılımcılar  bu durumu protesto ederek oturma eylemi yaptı.  Yapılan oturma eylemi  sonunda kalabalık dağıldı.