Kavurucu sıcaklar devam ederken yangınlar bitirilemiyor

Türkiye birbiri ardına çıkan orman yangınlarıyla mücadeleye devam ediyor. Antalya’nın Manavgat ve Akseki ilçelerindeki orman yangınları sürerken bazı mahallelerde yeni yangınlar çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınlarından etkilenen bölgelerde havadan incelemelerde bulundu. Yangınlarda Manavgat'ta 5 kişi, Marmaris'te de 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu arada Marmaris'teki orman yangını Marmaris-Datça karayoluna yaklaştı. Yangınla yoğun mücadele devam ederken Marmaris-Datça karayolu ulaşıma kapatıldı.

Kavurucu sıcaklar devam ederken yangınlar bitirilemiyor

Türkiye'de 28 Temmuz'da Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ardından 26 farklı ilde çıkan yangınlara müdahale devam ediyor. Manavgat'ta beş, Muğla'nın Marmaris ilçesinde ise bir kişi yaşamını yitirdi. Binlerce hayvan telef oldu, toplam hayatını kaybeden kişi sayıs 6 oldu, orman ve tarım arazileri ile bölgedeki sera alanları küle döndü. Yangınların tehdit ettiği köy ve diğer yerleşim yerleri tahliye edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adana, Antalya, Muğla, Mersin, İzmir ve Osmaniye başta olmak üzere 28-31 Temmuz tarihleri arasında 26 ilde çıkan 98 yangının 81'inin kontrol altına alındığını ve 10 yangının ise devam ettiğini açıkladı.

Türkiye'de yaşanan yangın felaketi için birçok ülke dayanışma ve taziye mesajı gönderdi.

Samandağ ve Bodrum'da da orman yangınları

Hatay'ın Samandağ ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Çubuklu Mahallesi'ndeki ormanlık alandan dumanların yükseldiğini görenler durumu yetkililere bildirdi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik ve ormanlık alanda yangın çıktı. Kumbahçe Mahallesi İçmeler yolu güzergahındaki makilik ve ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle yangın kısa sürede geniş alana yayıldı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevlerin yaklaşık 150 metre uzaklıktaki yerleşim alanına sıçramaması için yoğun çalışma yürütülüyor.

Öte yandan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yoğunluk oluşmaması için yolda güvenlik önlemi aldı.

İhbar üzerine bölgeye helikopter, 5 arazöz, 2 su tankı, dozer ve yer ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin müdahale ettiği yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Öte yandan, aynı mahallede sabah saatlerinde de ormanlık alana yakın bahçede yangın çıkmış, ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınmıştı.