Marmaris Kızılbük'de Sinpaş projesinde sevindirici mahkeme kararı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Kızılbük Koyu’nda 30 yıl önce başlatılan ve sonrasında Sinpaş GYO’ya satılan otel-devremülk projesine ilişkin mahkeme, “ÇED raporu gerekli değildir” kararını iptal etti.

Marmaris Kızılbük'de Sinpaş projesinde sevindirici mahkeme kararı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Kızılbük Koyu’nda 30 yıl önce başlatılan ve sonrasında Sinpaş GYO’ya satılan otel-devremülk projesine ilişkin mahkeme, “ÇED raporu gerekli değildir”  kararını iptal etti. Mahkeme kararında, otel ve konut projesi bir arada yer alan projenin ÇED’den muaf tutulamayacağı vurgulandı.

Proje için 13 Ağustos 2021 tarihinde ‘çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir’ kararı verilmişti. Marmaris Kent Konseyi, ‘ÇED gerekli değildir’ kararının iptali için yargı sürecini başlatmıştı.

Bilirkişi raporunda, Sinpaş’ın Kızılbük koyuna inşa ettiği devasa tesis Milli Park’ı, kıyıyı, ormanı ve endemik türleri tahrip ettiği belirtilmişti. Ayrıca raporda yasaya aykırı pek çok şey bulunmuştu. Buna rağmen şirket inşaattı bitirme noktasına geldi.

Marmaris Kent Konseyi’nden Açıklama ve Çağrı

Marmaris Kent Konseyi sosyal medya hesabından mahkeme kararını müjde olarak duyurdu. Konsey, “Yaşam alanlarımızı savunduğumuz onurlu mücadele hukukta karşılığını buldu. Muğla 3. İdare Mahkemesi Sinpaş‘a ÇED sürecini tamamlamadan inşaatına devam edemezsin, ekolojik yıkım yapamazsın dedi.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca konsey yarın saat 13.00’de İçmeler Belediyesi önünde toplanma çağrısı yaptı. Konsey üyeleri ve doğa savunucuları, ‘hukuk uygulansın, ruhsat iptal edilsin’ talebinde bulunacak.

Kaynak: https://k2haber.com.tr/