TRT Çalışanları Harbiye'deki tarihi binaya dönmeye kararlı

Harbiye'de bulunan TRT Radyo Evi binasının boşaltılmasına karşı, KESK Haber Sen'in düzenliği basın açıklamasında çalışanlar binalarına tekrar dönmeye kararlı olduklarını açıkladılar.

TRT Çalışanları Harbiye'deki tarihi binaya dönmeye kararlı

Harbiye'deki tarihi binanın deprem güçlendirilmesi yapılacağı söylenerek Ayazağa'daki Katarlı Bein Connect'e ait bir binaya taşınmasına tepki veren HABER SEN, kararın gerekçesini şüphe ile karşıladıklarını, çeşitli defalar binanın otel yapılaması veya  başka amaçlarla boşaltılmaya çalışıldığını vurgulayarak, tarihi binanın başka amaçlarla kullanılmasından ve geri verilmemesinden endişelerini dile getirdi. HABER SEN Basın açıklamasında özetle, 

"Eğer gerçekten güçlendirme yapıldıktan sonra biz yeniden binalara dönecek ise hiçbir itirazımız olamaz. Ne yazık ki binalar elimizden öyle çok alınmaya çalışıldı ki, kurumun iyi niyetine inanmıyoruz" dedi.

Kurum yetkilileri ile birçok kez görüşülmeye, çürük raporu görmeye çalıştıklarının dile getiren sendika yöneticileri, kendilerine hiç bir randevu verilmediğini, şeffaf bir açıklamanın kendilerine yapılmadığını söylediler.

Harbiye'deki bina, 1945 yılında çağdaş Türkiye'nin mimari örneklerinden biri olarak radyo yayını yapacak şekilde tasaralandı. Bina 2000 yılında otel yapılmak istendi, 2012 yılında Birleşmiş Milletler talip oldu. Bu teşebbüsler çalışanların ve kamuoyu baskısıyla önlendi.

Haber Sen, basın açıklaması'nda bu binaya tekrar dönmeye kararlı olduklarını ve  gidip döneceklerini söyleyerek basın toplantısını sonlandırdılar.

Basın açıklamasına EMO İstanbul Şubesi, Yeşil Sol Parti gibi birçok STK ve siyasi oluşum destek verdi.