Üsküdar Validebağ korusunda nöbet devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 21 Haziran pazartesi günü Üsküdar Validebağ Korusu'nda başlayacağını açıkladığı rehabilitasyon ve düzenleme projesine karşı semt sakinleri nöbet eylemi başlattı.

Üsküdar Validebağ korusunda nöbet devam ediyor

Validebağ Savunması ve Validebağ Gönüllüleri, proje ile korunun imara ve ranta açılmak istendiğini savunarak sabah saatleri itibaren başlattıkları nöbet eyleminin rehabilitasyon ihalesi iptal edilene kadar devam edeceği belirtildi.

17.6 milyon liralık “Rehabilitasyon ve Düzenlenme İşi” ihalesi ile koruda  88 dönümlük alana saha çimi döşenmesi planlanıyor. İhalenin iptali için gün boyu koruda imza toplandı.

Davada açıldı

Koruyla ilgili geçtiğimiz ay İBB tarafından hazırlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarılan koruma amaçlı imar planlarının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile idare mahkemesine dava da açıldı.

Dava dilekçesinde Validebağ Korusu'nun imar planları ile kent içi park alanına dönüştürüleceği ve  1. derece doğal sit alanı özelliğini kaybedeceği vurgulandı.

Toprak doğal örtüsü bozulacak

Validebağ Gönüllüleri, yaptıkları açıklamada; yabani otların temizlenmesi vb gerekçelerle doğal ortamın bozulacağını, tek türleştirilmiş çim ile toprağın bozulacağını da dikkat çekerek, amacın burayaı yıllardır çıkar çevrelerinin düşledikleri  gibi ranta açmak olduğunu dile getiriyorlar. Zaman zaman belediye ve ihaleyi alan şirketn çalışanları ile halkın karşı karşıya geldiği parkda,  polis güçleride park savunucularına müdahalelerde bulunuyor