Yeşil Sol Parti 8 yaşında

“Hem yeşil hem sol” diyerek çalışmalarına başlayan Yeşil Sol Parti ekoloji mücadelesi ile demokrasi mücadelesinin birbirinden ayrılmaz olduğunu savunarak 25 Kasım 2012’de kuruldu.

Yeşil Sol Parti 8 yaşında

Bugün 8. yaşını dolduran Yeşil Sol Parti, 600’ü aşkın kurucu üyesi, yeni siyaset çağrısı ve 4Adalet kampanyası ile dikkatleri çekti.

Yeşil Sol Parti, gelir adaletinin ve adil paylaşımın sağlanmasını, radikal demokrasiyi, katılım adaletini, cinsiyet eşitliğini, hayvan özgürlüğünü, türlerin eşitliğini ve vicdani ret hakkını savunuyor; türlerin eşitliğine inanıyor ve insanın doğanın bir parçası olduğundan hareketle iklim ve çevre adaleti için mücadele veriyor.

İnsanların kimliğinden, etnik kökeninden ya da inancından, cinsiyetinden veya cinsel yöneliminden dolayı ayrımcılığa uğramadığı bir dünyanın mümkün olduğunu savunan Yeşil Sol aynı zamanda Avrupa Yeşiller Partisi’nin (EGP) de bir üyesi.

Hiyerarşiyi red eden Parti’nin Eş Sözcüleri Eylem Tuncaelli ve Sinan Tutal, partinin amaçları doğrultusunda üyeler, ekoloji aktivistleri ve demokratik muhalefetle birlikte çalışmalar yürütüyor.


Tüm organlarında yüzde 50 kadın, yüzde 20 genç, yüzde 10 engelli, yüzde 5 LGBTİ+ kotası uygulayan Parti, tüm farklılıkları ile bir arada yaşamı savunuyor.
Bugün 8. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Yeşil Sol Parti, şiddet karşıtı, antimilitarist ve barış politikaları ile Türkiye siyasetindeki farklı duruşu ve söylemleri ile dikkat çekiyor.