Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti

Botsvana Cumhurbaşkanı, koruma konusundaki bir anlaşmazlık nedeniyle 20 bin fili Almanya'ya göndermekle tehdit etti.

Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti

Bu yılın başlarında Almanya Çevre Bakanlığı hayvanlardan elde edilen "av ganimetlerinin" ithalatına daha sıkı sınırlamalar getirilmesini önermişti.

Botsvana Cumhurbaşkanı Mokgweetsi Masisi, Alman medyasına yaptığı açıklamada bunun ülkesindeki insanları yoksullaştırmaktan başka bir işe yaramayacağını söyledi.

Masisi, koruma çabaları sonucunda fil sayılarında patlama yaşandığını ve avlanmanın filleri kontrol altında tutmaya yardımcı olduğunu söyledi.

Masisi, Alman Bild gazetesine verdiği demeçte "Almanlar, sizin bize önerdiğiniz şekilde hayvanlarla birlikte yaşamalı. Bu şaka değil" dedi.

Botsvana

Güney Afrika'da yer alan Botsvana, güney ve güneydoğuda Güney Afrika Cumhuriyeti, batı ve kuzeybatıda Namibya, kuzeydoğu ve doğuda Zimbabve ile çevrilidir. Ülkenin denize kıyısı bulunmamaktadır. Kıtadaki diğer ülkelere kıyasla son derece olumlu sayılabilecek ekonomik yapısına rağmen, ülkede yoksulluk ve işsizlik oranları hayli yüksektir. Yoksulluk oranı %30.3, işsizlik oranı %18.1’dir. Bunun yanı sıra, gelir seviyesindeki yükselme gelir düzeyindeki eşitsizliği de arttırmıştır. BM Kalkınma Programı’nın Eylül 2017’de yayımladığı “Sahra Altı Afrika’da Gelir Adaletsizliği Trendleri” başlıklı rapora göre Botsvana, kıtada gelir dağılımındaki eşitsizliğin en yüksek olduğu üç ülkeden biridir.