Akbelen'de jandarma nöbet alanına girdi

Akbelen Ormanı'nda yapılmak istenen kömür madenine karşı bölge halkı ve yaşam savunucularının nöbet eylemine jandarma müdahale etti. Jandarma çadırları ve yaşam malzemelerini kaldırmaya başladı.

Akbelen'de jandarma nöbet alanına girdi

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı'nda yapılmak istenen kömür madenine karşı bölge halkı ve yaşam savunucularının nöbet eylemine jandarma müdahale etti. Sabah erken saatlerde nöbet alanına giren jandarma, alanda bulunan çadırları kaldırmaya başladı. Nöbet alanına getirilen kamyona yüklenen tüm malzemelerin Orman Müdürlüğü'ne teslim edileceği belirtildi. Öte yandan nöbet alanına giriş çıkışa izin verilmezken, Milas-Ören karayolunda ise kontrol noktaları kuruldu.

'TÜM YAŞAM SAVUNUCULARINI BURAYA DAVET EDİYORUZ'

Öte yandan alandaki sinyal kesiciler nedeniyle iletişim sağlanamadığı ifade edildi. Yaşananlara ilişkin konuşan İkizköy Çevre Komitesi'nden Necla Işık, “Henüz ağaç kesimi yok. Ancak oradaki çadırlar ve tüm eşyalar boşaltılıyor. Muhtemelen kesime de orayı boşalttıktan sonra bir an önce başlarlar. Kaymakamlığa gidiyoruz. Bu emri kimin verdiğini öğrenmeye çalışacağız. Gerekli hukuki girişimlerde bulunacağız. Tüm yaşam savunucularını buraya davet ediyoruz. Artık sondayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.gazeteduvar.com.tr