Yaşam Savunucuları sokak hayvanları için ayakta

Sokak hayvanlarının yaşam haklarını hiçe sayan ve sokakları sokak hayvanlarından arındırmak isteyen yasa, meclis komisyonlarında tartışılırken hayvanseverler ve yaşam savunucuları yasaya tepkilerini hemen hemen tüm illerde sokaklarda dile getiriyorlar.

Yaşam Savunucuları sokak hayvanları için ayakta

Sokak hayvanlarının yok edilmesine yol açacak yasa, muhalefetin ve hayvanseverlerin tepkilerine rağmen geri çekilmiyor. Yasa komisyonda tartışılmaya devam ediyor.

Komisyon toplantılarına bilim insanları, konu ile ilgili sivil toplum kuruluşları alınmazken bugün yapılan komisyon toplantısının da canlı yayınlanmasına engel kondu.

Yasaya tepkilerini dile getiren hayvanseverler ve yaşam savunucuları bugün de birçok ilde olduğu gibi İstanbul'da da Kadıköy Yoğurtçu parkında toplandı.  Yapılan konuşmalarda yasanın geri çekilmesi istendi. Sokak hayvanlarının aşılatarak ve kısırlaştırılarak yaşadığı mekana bırakılmalarını isteyen hayvanseverler , toplatılıp tecrit edilecek hayvanların bakımsızlıktan ölmelerinden çekiniyor.

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi öncülüğünde yapılan etknlikte 'Yasayı Geri çek'' , ''Toplayamazsın, Hapsedemezsin, Öldüremezsin'' sologanları atıldı. Hayvanseverler yasanın geri çekilmesi için eylemlerini sürekli devam edeceklerini, yasa geçse bile sokak hayvanlarını sokaklarda sahiplenerek öldürülmelerine izin vermeyeceklerini ifade ettiler.