Berlin’de Bogazici Üniversitesi ile dayanışma

Berlin’de, kentteki Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının çağrısı üzerine 16 Ocak Cumartesi günü Almanya saatiyle saat 14:00’te, Humboldt Üniversitesi önünde dayanışma mitingi yapıldı. Mitinge Türkiyeli ve Alman çok sayıda öğrenciler ve gençler katıldılar.

Berlin’de Bogazici Üniversitesi ile dayanışma

Üniversite rektörlüğüne otoriter rejim eliyle kayyum atanması; öğrencilerin, üniversite çalışanlarının ve öğretim üyelerinin buna karşı çıkmaları üzerine üniversite kapısına kelepçe vurulması; öğrencilerin gözaltına alınmaları, evlerinin basılarak, kapıları kırılarak kaba şiddete uğramaları „Kayyum rektör istemiyoruz“ belgisiyle protesto edildi.


Üniversite mezunları adına yapılan konuşmada şunlar belirtildi: „Üniversitelerin özerk nanayasal kurumlar olarak, akademik programlarının ve araştırma politikalarının öğretim elemanlarınca veya üniversite kurullarınca kararlaştırılarak belirlenmesi bilimsel özgürlüğün ve yaratrıcılığın şartlarındandır. Boğaziçi Üniversitesi mezunları olarak öğrencilerin, çalışanların ve öğretim üyelerinin üniversitenin özerk yapısını koruma mücadelesinin yanındayız.


Berlin’deki Türkiye Yeşil Sol Partisi‘nin ve Yeşil Ev‘in üyeleri ve taraftarları da mititinge bandrolleri ve pankartlarıyla, geniş sekilde katılarak destek verdiler.