Türkiye 2 büyük depremle sarsıldı, şimdi dayanışma zamanı

6 Şubat Saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 9 Saat sonra saat 13:24'de ise Elbistan'da diğer 7,6 büyüklüğünde ayrı bir deprem oldu. Depremlerde 10 il etkilendi binlerce yararlı ve resmi rakamlara göre şu ana kadar 3800'e yakın kişi hayatını kaybetti. Bir çok enkaza daha uşlaşılamadığı için ölü sayısını artacağı kesin gibi. Ülkeyi sarsan bu iki deprem sonrası, tüm ülke seferberlik halinde yardım için organize olmaya çalışıyor. Yurt dışından da yardım istendi.

Türkiye 2 büyük depremle sarsıldı, şimdi dayanışma zamanı

Üst üste bu kadar yakın yerde 2 depremin olması uzmanlarca nadir görülen bir şey olduğu, ikinci depremin Maraş depreminin etkilediği fay hattının harekete geçmesi sonucu oluştuğu belirtildi. Kahramanmaraş Gaziantep, Diyarbakır, Hatay, Elbistan, Adıyaman en çok etkilen bölgeler. Bölgeden göç başladı aynı zamanda bölgeye de yardım ve akrabalarını, yakınlarını merak edenlerin de ters yöndee yoğun akış var. Trafik karmaşası oluştu. Bunun yanında akaryakıt sıkıntısı da var.  Bir çok ilde doğal gaz hatlarının arızası nedeniyle gaz kesildi. Havanın çok soğuk bölgede enkazedelere yardım için zamanla yarışılıyor. Artçı depremlerde devam ederken hasarlı binaların yıkılması durumu nedeniye enkaz çalışmaları aksıyor, vatandaşlardan evlere girilmemesi istendi.

Ülkenin her yerinden yardım ve dayanışma organizasyonları devam ediyor. Binlerce yardım toplama merkezi oluştu, bu yardımların bölgeye gönderilmesi ve dağıtılması için organizasyon ise henüz tam manasıyla oturmadı.

Yeşil Günebakan ailesi olarak tüm bölgeye geçmiş olsun derken hep beraber haykırıyoruz.

HAYDİ ŞİMDİ DAYANIŞMA ZAMANI !!!