10 Ekim Ankara Gar katliamında hayatını kaybedenler anıldı

10 Ekim 2015 yılında Barış emek ve demokrasi güçlerinin organize ettiği barış mitinginde İŞİD mensubu kişilerce yapılan ülkenin en büyük terör saldırısında ölenler yurdun çeşitli yerlerinde anıldı. Kadıköy'de yapılan anmaya yüzlerce insan katıldı.

10 Ekim Ankara Gar katliamında hayatını kaybedenler anıldı

10 Ekim Ankara Gar saldırısı sonucu hayatını kaybedenler, Kadıköy'de toplanan yüzlerce insan tarafından anıldı.  Barış, Emek Demokrasi  güçler, tarafından organize edilen anmada katliamda yaşamını kaybedenlerin  tek tek isimleri okundu.  Katliam mağdurlarının aileleri  adına yapılan konuşmada katliam lanetlendi ve Ankara Garı önünde katliamı sembolize edecek bir anıt dikilmesi için Ankara Belediyesi ile beraber bir  proje yarışması açıldığı belirtildi. Daha sonra yapılan konuşmalarda katliam kınanarak, suçluların adalet önüne çıkartılıncaya kadar adalet mücadelenin devam edeceği bildirildi. Ayrıca Ankara'da anmaya katılanlara karşı yapılan polis saldırısı da kınanarak gözaltına alınanların serbest bırakılması istendi.

Ankara'da Polis anmaya izin vermedi.

Ankara'da Gar önünde toplanan kalabalığın anma yapmasına polis izin vermedi ve anmaya gelenler  zorla dağıtıldı. Bu esnada 20 den fazla gözaltı olduğu bildirildi.