Akbelen'de ağaç kıyımına karşı direniş sürüyor

Muğla'da ekokırım gerçekleştirilen Akbelen Ormanı'ndaki ağaç kesimi yapılan bölgeye girmek isteyen Yeşil Sol Parti vekillerinin de aralarında bulunduğu gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. CHP milletvekillerinin ise herhangi bir müdahale olmaksızın alana girişine izin verildi.

Akbelen'de ağaç kıyımına karşı direniş sürüyor

Muğla‘nın Milas ilçesinde İkizköy mevkiinde bulunan Akbelen Ormanı‘ndaki ağaç katliamı devam ederken, doğayı savunanan aktivistlere destek vermeye gelen milletvekilleri ağır bir polis müdahalesiyle karşılandı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü ve İzmir Milletvekili İbrahim Akın ve Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, gözlem ve tespit için ormandaki kesim alanına girmek istediğinde güvenlik güçlerinin kalabalığa tazyikli su, biber gazı ve coplarla sert müdahalede bulunduğu kaydedildi. Aktivistlerin aktardığına göre, göstericiler nöbet alanına ulaşılana kadar kendilerine biber gazı atılmaya devam edildi.

Jandarmanın ise bir vatandaşa yumruk attığı kaydedildi.

Yapılan müdahaleden aktivistler ve vekil Perihan Koca olumsuz etkilendi.

Deniz Gümüşel hakkında 'Milas ilçe sınırlarına giriş yasağı

Akbelen Ormanı'ndaki ağaç kesimini protesto ederken dün gözaltına alınan İkizköy Çevre Komitesi'nden Deniz Gümüşel hakkında 'Milas ilçe sınırlarına giriş yasağı kararı' verildi.