Assos'ta 'kaya ıslahı' katliamına karşı eylem

'Kaya ıslahı' adı altında Assos'ta doğanın ve tarihin yok edilmesine karşı doğa dostları bir araya geldi. Savcılığı projeyi derhal durdurmaya ve soruşturma başlatmaya çağıran yurttaşlar, "Ülkemizin imzacısı olduğu birçok uluslararası sözleşmelere ve koruma kararlarına de aykırı olarak yapılan bu kötülüğü asla unutmayacağız!" dedi.

Assos'ta 'kaya ıslahı' katliamına karşı eylem

Çanakkale Assos'ta "kaya ıslahı" adı altında yürütülen projenin yapılan suç duyurularına rağmen tüm hızıyla sürmesi, doğa dostları tarafından protesto edildi.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Assos Dostları, Kazdağları Ekoloji Platformu’nun çağrısı ile, Assos Antik Kenti-Behramkale Köyü girişinde, “Assos’ta Katliamı Durduralım, Assos’uma Dokunma!”  demek için bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Avukat Burcu Özaydın ve Cem Tüzün tarafından okunan basın açıklamasında "Assos Antik Limanı’nında 'Kaya Islahı' adı altında iş makinaları ile hem doğal peyzaj  hem de tarih yok ediliyor. İnşaatın durdurulması için çeşitli kurumlara yaptığımız başvuruya ve Ayvacık Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığımız suç duyurusuna rağmen kırıcılar ve kepçeler çalışmaya devam ediyor" denildi.

Kaynak: www.cumhuriyet.com.tr