Barınma sorunu yaşayan öğrenciler seslerini duyurmaya çalışıyorlar

Üniversitelerin açılmasıyla ortaya çıkan yurt sorunu öğrencileri mağdur etti. Binlerce öğrenci yurt bulamadığı gibi fahiş fiyatlara ulaşan kiralardan dolayı barınma sorunu ile karşı karşıya. Bir grup öğrenci yurdun bir çok ilinde eş zamanlı olarak yaptığı eylemlerle soruna dikkat çekiyorlar. 20 Eylül Pazartesi akşamı İstanbul Kadıköy Yoğurtçu parkında toplanan öğrenciler yaptıkları açıklamayla sorunu dile getirerek geceyi parkda geçirdiler. Öğrencilerin açıklaması aşağıda verilmiştir.

Barınma sorunu yaşayan öğrenciler seslerini duyurmaya çalışıyorlar

2021 Yılında hala kalacak yer bulamadığımıza inanamıyoruz

Tüm Türkiye biz de ev kiralarına gelen zamların şokunu yaşıyoruz. Yetersizliğini sürekli dile getirdiğimiz KYK yurtlarının azlığı ve kötü koşullar nedeniyle yaşamak zorunda kaldığımız öğrenci evlerine, ev sahiplerinin zam baskısı da eklenince yaşayacak yer bulamaz hale geliyoruz. Sonuçta pek çoğumuzun barınacak yeri yok ve 2021 yılında hala bununla uğraştığımıza iananamıyoruz.

Sıra arkadaşlarımızın üniversite önünde uyuyarak başlattığı ve dün yine arkadaşlarımızın sokakta kalarak devam ettrirdiği anlamlı protesto, öğrencilerin barınma sorununa dikkat çekmek için çok önemli bir adımdı. Ancak daha fazlasını yapmak gerekiyor.

BİNLERCE ÖĞRENCİNİN BARINMA SORUNU YETKİLİLER TARAFINDAN ÇÖZÜLENE KADAR HER AKŞAM BÜTÜN SIRA ARKADAŞLARIMIZI 21:00 - 24:00 ARASI YAŞADIKLARI MAHALLEDE BİR PARKTA VEYA MEYDANDA AKŞAM NÖBETİNE KATILMAYA DAVET EDİYORUZ.

KYK ve kira zamlarına sessiz kalmadık kalmıyoruz. Bütün sıra arkadaşlarımızı yüksek kiralara ve zamlara ses çıkartmak üzere nöbetimize davet ediyoruz.

ÖĞRENCİ SENDİKASI