Çeşme’de Hazineye Ait Koylar Talan Ediliyor

Türkiye’nin en gözde ve pahalı turizm bölgesi haline gelen Çeşme’de işgal edilen koylara bir yenisi eklendi. "Fedon Koyu" olarak bilinen koy işgal edilerek halk erişimine kapatıldı.

Çeşme’de Hazineye Ait Koylar Talan Ediliyor

Türkiye’nin en gözde ve pahalı turizm bölgesi haline gelen Çeşme’de her gün yeni bir koy işgal ediliyor. Çeşme Belediyesi işgallere karşı sessiz kalıyor. 

Çeşme’de yerleşimin çok yoğun olmadığı Alaçatı batısında kalan Altınkum sahil şeridinde ki işgaller sürerken bu sefer hazine arazisi ünlü FEDON koyu gasp edildi. 

Bu bölgede sene başından beri 2.derece sit alanı olan üç koy işgal edilmişti. Suç duyurularına rağmen Resmî makamlar ve belediye işgalleri durduramadı. Altınkum’u hedef seçen hazine arazisi işgalcileri bu seferde “fedon koyu” olarak anılan bölgedeki üç koyu işgal edip, halkın girişini yasakladılar. 

Çeşme Çevre Platformu ve bölge sakinleri Çimer, Çeşme Belediyesi, Çeşme Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular. 
 

Suç duyurusunda, Şu şikayetlerde bulundular: 

Çeşme İlçesi Altınkum Mahallesi, Fedon Koyu olarak anılan (38°16'03.4"N - 26°16'33.5"E ) harita koordinatlarında ki hazineye ait 2.derece SİT alanı deniz kıyısı ve kumsal birtakım şahışlarca işgal edilmiştir. 

Yıllardır halkın kullanımına açık olan bu bölgede ki üç kumsal ve deniz koyuna denize inmek için kaçak yapılar, merdivenler, güneş gölgelikleri, sezlonglar ile donatılmıştır. 

Ayrıca bölgeye çok sayıda yaşam kontenyeri getirilerek yerleştirilmiş, izinsiz yapılaşma yapılmıştır.  Bu üç kumsala halkın girişini engellemek amaçlı bölgeye ulaşım sağlayan yollara iş makinaları ile derin hendekler kazılmıştır. 

Geçiş noktalarına tel örgüler çekilmiştir.  Hendekler halk tarafından tekrar doldurulunca bu sefer TIR'lar ile getirilen çok büyük kaya parçaları ile engeller yapılmış, halkın denize ulaşımı engellenmiştir. 

Uzun bir süredir Hazine arazileri üzerinde devam eden bu işgal, yol kesme, halkın denize ulaşımın engelleyen bu usulsuzlükler Çeşme Jandarma Komutanlığı, Çeşme İlçe Belediyesi'ne şikayet edilmiş, ancak resmi kurumlar tarafından herhangi bir müdahale yapılmamıştır. 

Bölgeye incelemeye gelen Jandarma'nın bu işgalleri yapan şahıslarla samimiyet ve arkadaşlıkları dikkat konusu olmuştur. 

Bu çerçevede bölgedeki hukuksuz işgalin kaldırılması, izinsiz yapılaşmanın engellenmesi, bölgeye ulaşımın tekrar açılması ve bu hukuk dışı eylemleri yapan kişilerin cezalandırılmasını talep ediyoruz.